idag v 25

2011-02-27, 19:02:57 / Kategori: Allmänt
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.



Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

Hos barnmorskan/kontroller

Nu var det antagligen ett bra tag sen ni var hos barnmorskan sist. Mycket har hänt sen inskrivningsbesöket. Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet och hur ni mår för övrigt. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, blodvärde och blodsocker, och ibland tar hon ett extra urinprov. Barnets hjärtljud avlyssnas med tratt eller Dopton (ultraljudsförstärkare). Under detta besök får ni även välja förlossningssjukhus samt erhåller moderskapsintyg att skicka till försäkringskassan. Om du har tungt arbete kan du hos försäkringskassan ansöka om havandeskapspenning. Fråga din barnmorska eller gå in på försäkringskassans hemsida för mer information.

Här på Vårdguiden hittar du adress och telefonnummer till förlossningsavdelningar i Stockholms län. Mer information om de olika förlossningsavdelningarna hittar du på respektive sjukhus hemsida.

Föräldragrupper

Någon gång efter 25e graviditetsveckan startar vanligtvis föräldrakurserna. Barnmorskan informerar dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på. Ni kan träffas i mindre eller större grupper, en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även avhandla ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer med mera. Det brukar vara  deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna


söndag

2011-02-27, 13:55:51 / Kategori: Allmänt
Har varit nere på fältan o handlat ett par byxor o en jätte söt skjorta till min lilla bebis :) Jätte söt! Hade fått presentkort så jag handlade på det!

Idag blir det lugnt o inte mycket som måste göras. Sov inte ett skit i natt så jag e JÄÄÄTTE trött.

Nu-Spårlöst

Ciao

Vidrigt

2011-02-27, 00:03:04 / Kategori: Allmänt




Hittade det här på aftonbladet..
Se hur droger kan förändra ditt ansikte.. Hemskt o fruktansvärt hur vissa kan förstöra sin kropp så


Tröttmössa

2011-02-26, 22:56:55 / Kategori: Allmänt

Halloj!!

Hade svårt att sova inatt. Vaknade kl 04 o låg nog vaken o vred o vände på mig en timme innan jag kunde somna om. Sen vaknade vi båda kl 09 men jag var jätte trött då o kände mig inte alls utvilad.
Förmiddagen tog vi det bara lugnt o låg o sängen o kollade tv o bara slappade. Gäller att passa på nu medans man kan för sen är det helt annat tempo, då man inte bara kan slänga sig ner i soffan när man vill o ta en nap.

Vi käkade lunch o sen körde jag honom till Gullmars till match. Jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Men min farmor o farfar kom hem från Thailand igår så jag bestämde mig för att åka dit o hälsa på. Dom hade köpt jätte fina kläder till lill killen:)

Vi fikade, åt o sen runt 20 åkte jag hemåt. Stannade förbi Helena o tittade på melodifestivalen o hämtade min kvarglömda kofta! Men nu e jag såå trött. Jag fattar inte hur jag kan vara så tröö. Men jag tror som sagt på att det är järnbrist.

Imorg ska jag till hm o kolla om jag hittar något fint bebisplagg, för jag har fått check från dom. Handlat mycket där förut hehe ;)

Nu- Duschen,borsta tänderna,sängen o NATTI NATT <3


Älskade mamma :)

2011-02-26, 13:28:22 / Kategori: Allmänt
Jag vill bara skriva ett inlägg o hylla min underbara mamma lite extra. Hon ställer alltid o då menar jag alltid upp vad det än gäller. Hon kommer med bra o smarta råd hon hjälper till med saker som man behöver extra hjälp med.
Jag önskar att jag blir en sådan mamma som hon har varit mot mig o min syster när vi vuxit upp o, som hon än idag fortfarande är. Hon ser oftast alltid lösningar istället för problem o den sidan har jag nog fått ärva av henne o det är jag glad över.

Jag har en underbar pappa också,men detta inlägg skulle bara hansla om mamma :)

Kan tycka att det är lite synd ibland att dom flyttat en timme härifrån, men vi försöker att ses så ofta som möjligt iaf o det tycker jag fungerar bra!

Älskar dig mamma lilla


fredag!

2011-02-25, 15:30:53 / Kategori: Allmänt
Sitter hos min faster i Vallentuna o har fått hemmagjorda hamburgare o massa godis :) Och gosas med mina små kusiner!
Kände hur trött jag blev så nu ska vi slå på en film o titta på prinsessan o grodan. Jag behöver järn för den järn jag nu shottar kan inte innehålla tillräckligt. Tröttheten kommer oftare o bara när jag gjort ngt i nån timme eller varit ute o handlat så e jag super trött. Han sparkar i mage på mig nu hihi. Längtar mer o mer för att få se honom. Inatt hade jag jätte konstiga drömmar om att vi var ute o hadlade för första ggn o vagnen var JÄTTE smutsig på en ggn, o han låg i vagnen under alla täcken så jag knappt såg honom. Och han bara gled ner i vagnen hela tiden.
Man brukar ju kunna drömma konstiga drömmar när man e gravid, så nu kommer dom väl. C är på aw ikväll så jag får se vad jag ska hitta på. Trötter som man e så blir det nog lugnt!

Nu ropa min lilla kusin att filmen börjar så jag måste kila :)

puss o kram o ha en underbar helg

för mig först o främst!

2011-02-24, 12:24:49 / Kategori: Allmänt
Denna blogg är först o främst för mig själv som jag tidigare nämt. Kul att så pass många ändå läser, men det är inget jag egentligen strävar efter. Inte att få ha så många  läsare som möjligt. De jag skriver här e en del av mitt liv!
Jag är en glad tjej som för det mesta är väldigt positiv o orkar inte med bittra människor, o människor som inte har ngt annat för sig än att snacka skit som en barnunge o bara allmänt tar min energi o e sura o grina.  
Nej, jag har varken tid, lust eller energi övers för folk som inte tillför mig ngt. Låter spydigt kanske, men så e det!

Har underbara vänner som det kan dröja månader innan man hörs av, men det är fortfarande detsamma när man väl hörs. Så ska det vara. Och självklart dom jag pratar dagligen me :) Inget ska vara påtvingat eller ett MÅSTE att man ska ses o träffas hela tiden. Självklart är det jätte kul o jag älskar att umgås med mina vänner, men det ska inte vara krystat eller ett måste. Och det ska inte bara vara den ena som anstränger sig för att det ska bli en träff, utan det får ske från bådas håll tycker jag.

Vissa kanske skulle kunna vara bättre på att lyfta luren o bara säga hej.. men men det e som det e. Alla har fullt upp med sitt o nu är det fler o fler som skaffar familj osv o då har man inte den tiden som innan. Förstår det till fullo. Är likadan själv.

Ja det var ett annorlunda inlägg jämfört med mina andra :)
Men go o gla e jag o jag klagar inte! Jag e glad o nöjd med livet o strålar mer än någonsin!! Har börjat lägga saker på hyllan o bestämt mig för vissa förändringar gentemot mig själv. Så allt rullar på som det ska!

Puss o kram


tårar

2011-02-23, 19:51:34 / Kategori: Allmänt
Sitter o lyssnar på fin, men samtidigt sorglig låt.. Läste nyss ett inlägg som Nannas pappa skrivit på fb. Kan inte hålla mig från tårarna.. Fan, hur orkar man fortsätta leva efter en sådan hemsk händelse ?
Ofattbart..

Men den styrkan den familjen har o så fina dom e beundrar jag stort <3

Burr

2011-02-23, 14:51:24 / Kategori: Allmänt
-20 grader

DETTA ÄR INTE OKEJ!!!!!!!!!!! VILL HA VÅR,SKINNJACKA, SOLBRILLOR O TYGSKOR NU!!

latte morsa redan ;)

2011-02-22, 18:11:16 / Kategori: Allmänt
Idag har jag träffat Jacqueline. Henne har jag inte sett på 5 år typ:) Och då var jag förbi när hon jobbade inne i stan lite snabbt. Det var riktigt kul o vi satt o snackade förlossningar, barn o massa annat :)

Sen knatade vi runt i lite affärer o jag e ute efter en snygg amningsbh eller en schysst topp. Pga graviditeten så har gör ärret ont o en push up e inte så skönt just nu. Men jag hittade ingen som var så fint!

Lite kort inlägg:)

Ciao

Måndag!

2011-02-21, 17:42:29 / Kategori: Allmänt
Igår kväll spenderade vi kvällen hos Christofers pappa o angelika! Vi åt o kolla de solsidan o var tvungna att kolla in Big brother, för att se vad för skit de hade att erbjuda haha. Men efter programmet skrattade vi gått åt alla fån som faktiskt e me som är över 30 år. Ja, jag ska erkänna att jag en gång i tiden  ville vara med. Men då var jag väl 20 o det är definitivt inget jag skulle ställa upp i nu. Nej nej!!

Idag har jag o Christofer varit på ikea o kikat in kök som ska fixas i lägenheten i stan. Sen kollade vi bebis grejer o lite annat smått o gott. Jag blev så full i skratt när jag skulle betala lunchen vi åt där. Två rätter lagom stora tallrikar med köttbullar, potatismos , sylt o brunsås för endast 32 kronor!! HAHA det kostar ju typ en latte inne i stan :)

På vägen hem åkte vi förbi Helena på hennes jobb o pratade lite sen nu är vi hemma igen! Snart ska vi till svärfar igen. Vi ska gå igenom kort från resan thailand/malaysia o äta middag tillsammans. Dom har ju flyttat ut till gåshaga o det är så fint o mysigt därute. Hade man en miljon på kontot skulle jag lätt bo där ute ;)

Ni få ha en bra fortsättning på måndagen :)

:(

2011-02-20, 11:07:04 / Kategori: Allmänt
Ett år har gått sedan du togs ifrån ditt liv..
Jag tänker så ofta på dig o din helt underbara familj som måste gå igenom det mest fruktansvärda som kan hända i ens liv.

Vi hade precis börjat få kontakt igen o pratat i telefonen bara några dagar innan detta hände. Jag kan inte förstå.. Varför..hur kan man göra någon nåt så ont??

Jag hoppas du har det bra där uppe bland änglar o moln o bevakar alla dina nära o kära!
Kommer aldrig glömma texten på datan som dök upp bara några dagar efter allt detta hemska.. Jag vet att du ser o hör.

Älskade fina Nathalie Ängel







lång promenad med picknick!

2011-02-19, 14:35:45 / Kategori: Allmänt
Imorse när vi vaknade åt vi frukost i vanlig ordning. Solen sken utanför o när jag kollade på mobilen stod det -20 grader på termometern. Herregud tänkte jag, man kommer ju frysa ihjäl! Vi tog på oss massa kläder gick ner til ica o handlade matsäck. Kaffe,macka,semlor,äpple o så begav vi oss ut på en långis promenad!

Det var såå härligt väder ute o vi frös ingenting. Vi gick till kyrkviken o vandrade ut på isen mot slalombacken. Sen satte vi oss o hade lite picknick i det härliga solskenet :)

Vi var ute i 2.5 timme så nu e jag ganska trött o tänkte vila en kvart eller så. Få se vad vi hittar på ikväll. Finns ju två bra filmer som vi har kvar sen i går. Den vi såg igår var ju en av det SÄMSTA filmer jag sett, Ond tro hette den. Se den inte!!!!

Kram på er alla







Min mage växer o gror o det kändes lite tyngre idag när vi hade gått ett tag :))


Fredags mys!

2011-02-18, 20:32:34 / Kategori: Allmänt
Idag har jag varit inne i stan o träffat Daniela:) Faster/svägerska!
Sen åkte jag hem runt 4, lagom trött! Jag o min älskade har varit o handlat mat så ikväll bjuder han på italienska färsbiffar med färskpasta o vitlöks smör :) Luktar gott från köket :)

Sen har vi hyrt 3 filmer o köpt lite gotti. Hoppas att jag orkar hålla mig vaken nu o se hela filmen ;) Har ju en tendens att somna om jag börjar kolla på en film för sent.

Jag börjar känna mig lite hes i halsen o känna liite ont i kroppen.. Hoppas inte att man åker på någon skit nu igen. Vill inte vill inte!!!!


Nu får jag önska er en trevlig helg o bra fredag kväll! Ta en sväng om till lets dance kanske ;)

:)

2011-02-17, 10:45:57 / Kategori: Allmänt







Hur gulliga som hellst! Är från bara några månader, men dessa ska lillkillen ha sen när :))

Häftig känsla!

2011-02-17, 10:31:00 / Kategori: Allmänt
Igår kväll när jag låg i sängen rörde det sig massor inne i magen:) Man ser hur det smårör sig utanpå magen också. Helt plötsligt så sparkar han till ganska långt nere i magen o man riktigt känner att det är en fot. När jag tar handen när så känner jag hur hårt det är just på den punkten, o att man kunde känna lilla bebisen:))

Christofer kände det också med handen o dt var en riktigt härlig känsla. Der blir mer o mer verkligt att det är en bebis där inne för röreslerna blir bara kraftigare o kraftigare :))


Lilla du därinne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner
Är det ditt hjärta jag hör slå
Är det sant att du har ögon och naglar
Och en liten mage ett pussa på?

Jag vet så lite om dig
Fast du redan är här
Men jag älskar dig som tokig
Vem du än är!

<3<3<3

så glad!

2011-02-17, 10:10:51 / Kategori: Allmänt
Solen skiner utanför fönstret o man vill bara ut o gå i solsketet. Ska göra det snart, o sen kallar tvätten idag!

Jag måste bara säga att jag aldrig varit lyckligare än vad jag är nu. Allt känns så bra o jag njuter för varje dag som går. Jag har världens bästa vänner som alltid finns hos än vad det än gäller. Jag har världens bästa man vid min sida o världens bästa mamma o pappa o syster :)
Vad mer kan man begära?!!

Det ända om man nu ska få klaga över ngt är ju att jag för tillfället inte har något jobb o det är ju inte lätt som sagt att få när man är i 5:e månaden o bara ska jobba 3 månader till. Men om min a-kassa kan börja köra igång så klarar jag mig o kan börka handla in lite saker till vårat väntade lillla barn :)
Man ska vará försiktig med att handla så tidigt , men vi ska flytta först o så innan vi kan handla massa saker o det gör vi om kanske 1-1.5 månader.

Ska träffa en mamma på mitt gamla jobb som har bilbarnstol, babysitter, amningskudde mm o en massa kläder hon aldrig hann använda som vi ska få/köpa. Ska dit nästa vecka o kika :)

Jag fick förfrågan om att följa med henne till Skellefteå som en liten "barnflicka" då hon ska ha med deras 6 månaders bebis. Då innefattade det att flyga dit. Men det känns inge bra o flyga längre, o försäkringsbolaget täcker inte efter v 27 o då e jag e v 26. Plus att jag har läst att det inte rekomenderas då det kan starta värkar. Tror inte att det skulle vara någon fara, men jag kände ju redan i v 15 när vi flög till thailand i magen hur det spände. Så jag hoppar över det denna ggn.
Vi blev medbjudna av C:s pappa till London här snart me, men vi hoppar det. Ska ju flytta snart o så me, så det kommer ta liyte av våran tid!!

Tog en shot järn innan jag hade ätit frukost nyss o FYY vad jag mådde illa. Fick tom gå på toan o kräkas..
Äta innan hade ju kunnat vara en fördel;) Nu har jag lärt mig de också.

Nu får ni ha en underbar dag för det ska jag ha !!

Mys!

2011-02-16, 19:58:45 / Kategori: Allmänt
Nu ska vi lägga oss i sängen o titta på livet på bb o sen efterlyst.

Idag var jag förbi Maria på hennes jobb inne i stan. Hon bjös på macka o fika :) Haha det roliga var när hon tog fram en STOR kockos boll framför mig för hon skulle äta lunch så hon satte sig bredvid mig, så tar jag en stor tugga på den. Då sager hon- Den där hade jag tänkt äta efter maten. Och jag sa- Lägg inget ätbart framfrö mig för ALLT åker in i munnen på mig hahahaha!!! Snacka om att vara stor o glupsk i käften ;).

Efter att ha suttit där i ca 2 timmar så ringde C o så möttes vi o åkte hem tillsammans. Nu har vi ätit middag för ett tag sen o bara ska slappa oss o ta det lugnt.

Nu börjar livet på bb. Det börjar med ett skrik!! HJÄLP :/



Godnatt

2011-02-15, 22:21:21 / Kategori: Allmänt

Jaha då har tisdagen dragit förbi oss o kl har redan passerat över 22. Kursen var bra, mem det känns som att det var mycket man redan visste. Åkte till Helenas jobb efter att jag kört C till medis, för det är Dif-Aik match idag.På hennes jobb bjöds det på kakor o kaffe ;) Sen hakade jag på hem till henne o hon bjöd på mat!! Mums mums.

Nu är jag hemma igen o ska väl hoppa i säng snart. Känner mig ganska trött faktiskt. Får se när mannen i huset behagar sig att komma hem. Lite kort inlägg men ändå.

Natti natt


mamma kurs

2011-02-15, 11:43:13 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag dra iväg på mamma kurs på hos barnmorskan. Jag ska möta upp Carro som också ska dot , då hon bara e 4 dagar efter mig i sin graviditet. Lite lunch i magen nu bara!!

lilla killen har fått ett till klädesplagg!






Alla hjärtans dag!

2011-02-14, 20:00:14 / Kategori: Allmänt

Dagen är alla hjärtans dag o det har varit ett super fint väder:9

När min älskade kom hem från jobbet fick jag dessa fina:)






Idag har jag även varit på biblioteket o länat 4 olika böcker om att vänta barn, förlossning, mm

Nu blir det skräckfilm ;)


Ny vecka startar med sol :) i kärlekens tecken

2011-02-14, 10:14:54 / Kategori: Allmänt
Ja då var det en ny vecka och jag har gått in i vecka 23:) Nu har magen stannat upp lite i växande känns det som, men det rör sig så mysigt där inne. När jag ligger på rygg kan jag riktigt känna hur han rör sig runt där inne och i morse trro jag att han hade hicka. Det var som ett ryckande som upprepade sig i en viss takt! Kanske?!!

I helgen har vi hjälpt till med flytt. Jag kunde visseligen inte bära tunga lådor men ändå. Min kusin NIck fylde 18 igår o jag hade inte illgång till bilen för C hade det o flyttade med så jag får åka dit en annan dag. Har ju inegn egen bil så..

Men vilket fint väder vi haft i helgen. Igår fm var vi ute o gick en promenix i skogen. Visseligentog mitt hjärta en opassande väg för mig haha,mend tanke på skor o byxor jag hade på mig. Pulsande högsnö i skogen ;) Jag har inte tagit med mig så mycket från Gärdet med tanke på att vis nart ska flytta vidare.


FAAAAAN, nu har jag stått i kö till arbetsförmedlingen i 10 min o när jag väl kommer fram, trycker jag på lägga på ist för att stänga av högtalaren!!!!!!!!!!!!!!!! Suck, man e ju för knäpp ibland.

Idag är det alla hjärtans dag:) Hoppas alla får den kärlek dom förtjänar o kan visa lite extra till sin älskade/speciella vän eller en familjemedlem.

Ha en bra dag





Vackra lördag!

2011-02-12, 18:48:25 / Kategori: Allmänt
Solstrålarna har strålat på oss idag o man blir så lycklig över det :)

Kväleln igår var supertrevlig o vi var inte hemam förrens 03 på natten o jag vaknade kl 08, men var jätte trött då.
Idag har vi varit hos C:s pappa o han har hjälpt till att flytta. Jag ska ju inte bära så jag gjorde inte så mycket nytta alls tyvärr. Sen åkte vi o mötte upp Svärmor o Ola som var i Shlm o åt på indiska restaurangen här på Lidingö. Dom har super god mat där, men själva stället kan man undra hur dom går runt för dom ligger lite off. Men super gott är det där o jag åt massa massa ;)

Sen åkte vi o handlade kaffe o semlor o åkte ut med det till Gåshaga o bjöd svärfar o A på det där dom satt mitt bland flyttkartonger osv. Nu är vi hemma igen o ikväll blir det lugnt o mys. Ska kanske snegla lite på melodifestivalen o se vad dom har för kassa bidrag denna vecka.

Hoppas på att det blir lika strålande väder imorgon me så man kan ta sig en långis i solen!!


Ha en super mysig kväll på er



Trevlig helg

2011-02-11, 16:54:53 / Kategori: Allmänt



Lite skämt bild!!


Nu drar jag o möter upp min älskade sen blir det kalas! Får ju hoppas vinet, men det blir nog jätte trevligt därborta!!


TREVLIG HELG PÅ ER

Vilket snökaos

2011-02-11, 11:00:12 / Kategori: Allmänt
Vaknade till kl 08 av att det fullkomligt stormade ute.. Det här var ju ingen kul väder för snacka om snökaos!
Inga bussar går alls!!  Och då får vi se hur jag tar mig ut idag då vi ska bort.

Vaknade idag också med världens täppa o ont i halsen :( Är väl något virus som ligger o lurar.
Min syster har ju legat nu i 3 veckor o varit sjuk, o nu har hon åkt på dubbelsidig öroninflamation och bihåleinflamation.. Usch, det vill vi inte ha!

Det har vart ett lite luddigt o kort inlägg hehe!

Puss

trötter

2011-02-10, 22:26:43 / Kategori: Allmänt
Nu är Becka lite trötter!
Åkte till Angelika idag på em o snackade lite skit o satt vid datan o försökte fixa lite grejer. Efter någon timme kom Christoffers pappa hem o bjöd ut oss på middag:) Vi åkte till babs o jag åt en grillad köttbit med potatis o sallad!! Mätt som en plätt blev jag o fick nyligen sjkuts hem. Har duschat o satt på mig mjukiskläderna o väntar nu på min älskling som är på väg hem.

Jag är jätte trött känner jag. Ska ta en shot järn;) Sen ska jag bädda ner mig i nybäddad säng o somna sött!
Imorgon bär det av på kalas. Det var i morgon inte på lördag! Vet inte vad jag sak ta på mig för utstyrsel men det löser sig.





Längtar!!

2011-02-10, 14:32:11 / Kategori: Allmänt
Detta ska jag läsa när min mammaledighet är slut!

Ska bli såå kul. Visseligen långt kvar, Men den som väntar på något gått:)

Under utbildningstiden läser du följande ämnen:

TEORETISKA
Anatomi/Fysiologi
- kroppens uppbyggnad & funktion, Nagelns anatomi, förändringar & sjukdomar
Dermatologi – Läran om huden, hår, naglar, hudförändringar och hudsjukdomar.
Hygien & mikrobiologi - Microorganismers inverkan på människa och miljö
Produktkännedom – fn Decléor, md Formulations, bareMinerals och Matis*
Kost/Näringslära – vitaminer & mineraler och vilka behov av olika äringsämnen kroppen har
Kosmetisk Kemi – grundläggande kunskap om kemi som är relevant för hudterapeuter, kunskap om ingredienser
Fysik – och kosmetisk apparaturs uppbyggnad.
Försäljningsteknik -  för att kunna identifiera köpbeteende och köpbehov samt hjälpa kunden med råd kring hembehandlingar
Ekonomi/marknadsföring – grundläggande kunskap för att kunna driva din egen hudvårdssalong
Spa – Spateori, Spahistorik samt Spaprodukter, behandlingar
Salongsinformation & etik
Service -  grunderna och tillämpning av kunskapen i mötet med klienten, bokning, kassa etc.
Första hjälpen – ABC
Ergonomi/Arbetsteknik

PRAKTISKA
Hudvårdsteknik
Ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr, vaxning, färgning av fransar & bryn, formning, permanent fransböjning, färglära samt makeup,
Massage -
Helkroppsmassage, ansiktsmassage, vävnadsdränage. Kroppsbehandlingar
Spa -
Handduksdrapering, kroppspeeling, (applikation & teknik) kroppsinpackning, (utrensande, avslappnande, uppstramande mm). Kurbad, HotStone-massage samt andra massagetekniker. Spapedikyr och Spamanikyr. Brun-utan-sol massage för kropp och ansikte.
Hårborttagning -
Epilering-permanent hårborttagning (Diatermi). Temporär hårborttagning med varm & kall vax, på klassiskt vis med spatel samt rollervax.
Apparaturlära-ansikte -
Vapozon, frimator, desincrustation, jontofores, högfrekvens samt lifting (ansiktsfaradisk)
Apparaturlära-kropp -
Faradisk (muskelstimulering), Galvanisk (cellulitbehandling), G5 (maskinell massage), värmelampa (rött ljus), Tryckterapi (främjar och revitaliserar vävnadens elasticitet), Vacumsug/Vävnadsdränage
Salongspraktik -Mötet med kunden, bokning av behandlingar, beställning, inventering av varor, vård av salong samt salongsutrustning, etc.
Insiktsämnen – (föreläsningar/studiebesök): Priori (revolutionerande hudvård), Sorisa (modern och effektiv apparatur och salongsutrustning), plastikkirurgi, fillersbehandlingar, tandblekning, håltagning etc


SKA BLI SÅÅÅ KUL!!


snöyra

2011-02-10, 13:33:56 / Kategori: Allmänt

Imorse när jag vaknade fick jag knappt upp ögonen. Ändå vaknade vi vid 9 tiden! Men jag vars åå trött o det kändes som om jag hade grus i ögonen. Min hals gjorde lite ont o jag var tvärtäpt i näsan. Min älskling gav mig frukost på sängen :). Efter ett tag kände jag mig lite piggare o kunde börja röra på mig.

Vi åkte till centrum o handlade järn på hälsokostbutiken. Tror att det är ett måste nu o jag börjar att känna mig lite trött. Jag köpte inte blutsaft utan en annan som ahn rekomenderade som skulle vara godare o nyare. Och den var faktiskt riktigt god. Sen hittade vi en present till Jenny också som vi ska på kalas till på lördag!

Hemma igen käkade vi lunch o C drog till jobbet. Jag har tvättstugan. Jag tycker att det rätt kul att tvätta! Det luktar så gott, o lakanen i sängen ska bytas. Byter sängkläder en ggn i veckan då jag älskar att lägga mig i nya sängkläder o jag tycker att det är viktigt att det är rena o fräscha!!

Inte så mycket mera händer väl idag då det är tota snöyra ute.. Burr!

Tur det bara ska hålla på idag o sen återgå till sol imorgon. Dock ganska kallt, men huvudsaken att det är sol tycker jag!

Ska gå igenom mina kläder o se om jag har ngt att ta på mig på lördag som jag kommer i!!

Ha en bra dag trots kallt o storm :)



<3

2011-02-09, 19:00:28 / Kategori: Allmänt
Tillbaka hemma från barnmorskan!!

Hjärtljudet låg på 138. Den här ggn rörde han på sig massa i magen när hon lyssna så man kunde höra kickarna i högtalarna hihi!!
Jag bad även om att få ta ett sockertest med tanke på att jag äter godis varje dag (chokladbehov) o det kan ju skapa diabetes o för stor bebis när han ska ut. men jag låg på nomal men ska väl tänka på sockerintaget mellan v 25-32 vara extra försiktig med att äta mkt socker.

Nu ska jag vila en stund för att senare åka o hämta min älskling på jobbet. Hade ju bilen idag o det var skönt för jag hade aldrig orkat åka runt så här kommunalt. Saknar min bil som tusan. Men nu väntar vi på att försäkringsbolaget ska ta tag i saken så jag kan laga bilen o hämta hem den. Bor man i stan är den onödig, men nu behövs den o spec sen med bebis.


Ha en mysig kväll alla

oflyt!

2011-02-09, 16:47:14 / Kategori: Allmänt
Jag har ju fått en remiss där jag ska göra ett kuagulerings prev på ett lab. Min barnmorska sa till mif att det kunde jag göra vars om hellst. När jag väl tagit arslet ur vagnen o åkt till Lidingös vårdcentral i januari så sa dom att det var jag tvungen att göra på de större sjukhusen, då det måste frysas ner inann det skickas till svar osv.
Hopp tänkte jag..
Nu har det gått ytterligare tid, o när jag vaknade i morse så hade jag såå ont i armarna. Det bara strålade ut i dom så jag vart lite rädd pga blodpropp i släkten, så då kom jag på att jag MÅSTE tatag i det här testet o göra det. Skjutsade C till jobbet o åkte till Karolinska sjukhuset. Väl där snurrade jag runt i ca 30 min o hittade ingen parkeringsplats. Det var fler med mig som var irriterade såg jag i bilar man mötte.
Ringde till Danderyds sjukhus o där kunde jag också göra det. Brummade dit, satte mig o väntade, fick min tur. Och då säger sköterskan.. Men det ska stå en sifferkod på remissen dom din barnmorska ska ha fyllt i, annars vet vi inte vart vi ska skicka detta sen..
GGRRR,MORR,SUCK,OCH PUST!!

Försökte ringa in barnmorska men fick inte atg på henne så jag gick. Tusan också, när jag väl tog mig ann så sket det sig ändå.

Ska till barnmorskan om ca 1 tim för moderskapsintyg o lyssna på lillens hjärta :) Alltid spännande !


Idag på fm var jag Chifen o Christofer ute på en promenad i det härliga nästan vårvädret:=) UNDERBART o vi bara lapade sol!!


Nu ska jag ta mig en macka så jag inte svimmar!!


Tjingeling





Älskar dig

2011-02-08, 20:02:40 / Kategori: Allmänt
Jag har tidigare sagt att jag älskar denna man o det gör jag verkligen!

Allt känns bättre o bättre o vi lär oss något om varann varje dag. Nu ska vi flytta till en lägenhet som vi ska göra fin o i ordning tills vi blir tre. Jag kan berätta allt för honom o jag är så lycklig med vardagen o livet tillsammmas.
Ju längre tiden går desto starkare blir min kärlek!

Ingen av oss trodde att det skulle leda till allt detta när vi för första gången träffade som varsina singlar. Men det ena ledde till det andra, o tiden gick o rätt snabbt fattade vi tycke för varann. Nu väntar vi ju en liten bebis o vi är jätte glada över det :)

Älskar dig djupt mitt hjärta <3








och så finns det en vän..!

2011-02-08, 19:42:31 / Kategori: Allmänt
Nu har du varit borta i 3 månader i Argentina land :)

Men jag saknar dig nu mer o mer. Har flera ggr råkat trycka på ditt namn på luren men insett rätt snabbt att jag inte alls kan ringa dig. Du står mig så nära. Jag kan prata med dig om ALLT o du ger mig sådana goda råd i allt möjligt jag kan ifrågasätta om.

Chattade med dig idag o känner att jag bara vill RINGA!! Frustrerande då vi babblar som hönor så fort vi sätter telefonen i örat. Det blir lite svårare på chatten men det är tur att den finns:)

Att en vän kan vara någon man kan sakna såå. Ja det gör jag iaf!!



Min älskade vän nu ska du få se
Att du nästan alltid kan få mig att le

Vi har roligt vad vi än hittar på
Och det är nåt inte alla kan förstå

Till många olika ställen vi far
För vi har en relation de flesta inte har

Därför min underbara vän jag nu säger
Att du är den bästa av alla tjejer


Puss






syftet med min blogg

2011-02-08, 19:27:49 / Kategori: Allmänt
Jag vill bara klargöra att syftet med min blogg är för min egna skull. Använder denna då jag vill skriva av mig o känner att jag vill skriva saker som man kan se efter o minnas om. Jag använder den för att printas ut till en liten bok under året, där jag kan återblicka på minnen o resor man gjort. Nu är det extra kul då jag väntar en liten son o magen växer o tankar o funderingar snurrar i huvudet.

Jag gör inte detta enbart för att NI ska få ha ngt att läsa om. För jag delar inte med mig ALLT av mitt liv här, men ganska mycket ändå. Så om mi läser o har några åsikter o tankar skriv det i kommentarer då. Rynka inte på ögonbrynen om det ni läser för då behöver ni inte gå in här. Gör detta för MIN egna skull först o främst!

Blir ju mycket skrivande nu när man har tid o så får det bli :)

Vi

v 22+2

2011-02-08, 15:17:30 / Kategori: Allmänt





vecka 23

2011-02-08, 12:54:49 / Kategori: Allmänt

Tiden springer iväg o den lille växer i magen!!



Vikt: c.a 600 g. Längd från huvud till stjärt: c.a 26 cm

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.

Det här e lilla Albin som föddes i vecka 23.. Rätt otroligt, men med rätt vård KAN man rädda ett så här tidigt född bebis




Lite bättre idag

2011-02-08, 10:24:35 / Kategori: Allmänt
Idag känner jag mig lite bättre. Har nog ingen feber, iaf inte alls så hög som igår. Dagen igår spenderades endast i sängen, där jag sov sov sov o drack massor utav vatten. När C kom hem vid 22.30 tiden så lagade han ihop lite pyttipanna o det var det ända jag fick in mig igår plus lite frukost. Sen låg vi tillsammasns i sängen o kollade lite på film på datan. Och somnade rätt sent. Men jag hade ju sovit hela dagen så jag hade rätt svårt att somna.

Nu sitter jag med kaffet o C har dragit till lägenheten på Gärdet för att flytta sängen eftersom dom river ju hela köket nu, o det kommer komma in massa damm i sovrummet nu. Usch! Vill bara ta alla saker därifrån, emn dom är skyddade i vardagsrummet hoppas jag.

Nu ska jag in o kika lite tapeter som vi ska ha i sovrummet o nya golv i hall o kök. :)

Ha en bra dag så hoppas vi på att jag blir frisk nu ;)

..

2011-02-07, 19:44:36 / Kategori: Allmänt
Passar på med att flika in med ett inlägg ,edans alvedonen börjar värka. Usch, svetten rinner..

Lägenhets problemet är klart o nu vet vi äntligen vart vi ska bo. Vi flyttar till en tvåa i Stockby:))
Vi var ju inne på en trea som dock hade varit bättre men det här blir kanon. Vi kommer ju bo där ett tag för att sen köpa ett radhus eller så, så det e bra när lillen ändå är så pass liten o inte är i behov av ett "MÅSTE" på eget rum.

Nu ska jag lägga mig i sängen igen.. Usch vad jag mår. 39 graders feber är inte kul :((

Ciao

Ny vecka o sjuk :(

2011-02-07, 11:31:41 / Kategori: Allmänt
Helgen i Sundsvall med min äskling har varit super mys! Vi kom till Sandra o Partik på fredag kvällen o åt middag o hade det trevligt. Pratade barn o massa annat :)

På lördagen åkte vi till ett köpcenter o jag fick mina första mamma byxor av min älskade:) O ¨så passade vi på att köpa en vit body o två pyjamasar till lill bebisen. På kvälln kollade vi på melodifestivalen efter massa tacos. Jag var sååå proppmätt. Vaknade på natten med världens tryck över bröstet o det har hänt tidigare nu under graviditeten. Känns som att jag inte kan andas.

Pratade med barnmorskan idag o det är vanligt när man ligger på ryggern nu för det trycker på pulsådern o då känns det som att man inte kan andas.

På vägen hem stannade vi hos C:s faster o åt lunch o jag började känna mig sjuk. Det smög ju på sig framåt kvällen så nu ligger jag i sängen i har ont i kroppen o feber. Skulle på efterkontroll på akademikliniken men den fick jag avboka.

Nu ska jag bädda ner mig under täcket..fryser

Nu drar vi !

2011-02-04, 14:40:59 / Kategori: Allmänt



Fredag morgon!

2011-02-04, 10:12:45 / Kategori: Allmänt
Godmorgon!!

Igår när jag var hemma tog jag chansen o pröva alla mina jeans. Men nu går det inte längre!
Det var som att det sa pang efter helgen för då kunde jag minsann ha dom knäppta med en toffs. Igår när jag skulle ner o öppna porten till C så sa han: Men guud vad har hänt på bara en dag haha. Ja magen växer o det går som i skov. Först händer det inte så mycket o sen säger det pang. Den är ju fortfarande inte jätte stor såklart eftersom jag bara är i vecka 21 men det växer. Och man har ju en tendens att känna det i kläder. Så nu är det mamma kläder som behövs. Har inte behövt det innan o det har varit skönt för jag tycker att dte vart lite tidigt o gå o köpa mamma kläder innan.

Har ni några bra tips på schyssta mammakläder som är snygga??!! Hm har ju rätt okej mamma kläder, men dela gärna med er om ni har några tips :)

Idag åker jag o mitt hjärta till Sundsvall över helgen. Vi ska ju till hans släkt o hälsa på.

När jag vakna i morse kollade jag på mob.. Åå det ska vara strålande sol visade den. Men när jag öppnade persiennen :O SNÖ!! Och det är ju massa snö!!!
Det gillas inte. Nu vill jag ha sol o lite vår känslor så man kan kanske byta ut vinter jackan mot vårjacka några dagar i veckan. Inte kul att traska ut med hunden i detta :(

Lite mamma kläder jag kikat in ;)








så får det bli!

2011-02-03, 10:08:30 / Kategori: Allmänt
Har jag nämt att jag gjorde ett tappert försök att kunna byta vagnens färg till svart, men det var en massa extra kostnader osv för det var en special beställning. Och då kände jag att det blir för överdrivet med en vagn som kommer sluta upp i 12-13000 kr.

Så det får bli en gråbas med off white toppskydd:) Fin ändå tycker jag , men C tycker att den är lite bögig haha.
Man kan köpa ett svart suflett o lock sen när man vill så kan vi byta ut lite. '

Idag känns som en riktigt bra dag fast det e verkligen grått ute. Troode solen skulle lysa idag em. O nu när vi ska åka s ska det tydligen snöa me :/.

Ska iväg o köpa ett busskort o simkort idag så jag kan börja träna :)

Dagens uppgift

2011-02-03, 09:22:41 / Kategori: Allmänt
Idag är det tvätt som står på listan för saker som mäste göras. Imorgon åker jag o min älskling till Sundsvall o hälsar på hans släkt. Så väskan måste packas!

Kaffe jag precis gjort smakar skit så jag måste nog göra om det.. kaffet e viktigt för en god start på dagen!!

Nu får ni ha deså bra så hörs vi

puss

lite bilder bjuder jag på denna kväll

2011-02-02, 20:22:27 / Kategori: Allmänt















:)) Underbar resa



v20+3

2011-02-02, 17:57:09 / Kategori: Allmänt
tiden går saaaakta nu!! Men så här ser jag ut just idag!!


trååååk

2011-02-02, 15:36:27 / Kategori: Allmänt
Nej det här funkar inte.. Utan bil o jobb. Man känner sig som en loser! Förstår inte hur människor kan siytta på sina arslen dag ut o dag in instängda hemma. Jag kan tycka det är skönt o skulle gärna bli hemma fru. men INTE i en etta lägenhet o INTE utan bil. Jag tänkte åka till Jennie nu för det vart ingen Madde. Trodde hon var ledig med hon jobbade till 18 o då hade jag redan tänkt vara hos Jennie. Men när vi sitter o kollar komunikationen så tar det fan mig typ 40 min o komma till skärsätra o då la jag ner allt,. Har hjärtklappningar också o det e lite obehagligt.

Ska gå ut med hunden igen o få lite frisk luft sen invänta min kära sambo. Solen lyser ju fortfarade! Vilken härlig dag. nej usch jag känner mig instäng idag..Måste ut nu!! Ciao

Vill ha lite nytt ;)

2011-02-02, 12:09:27 / Kategori: Allmänt
Jag vill ha lite nya möbler nu tills vi kanske flyttar till större snart. allt kommer ju att kosta en del, o jag som inte jobbar nu heller :(

Men man kan väl alltid få önska ;) 

Denna soffa som skulle göra vardagsrummet ljust o fint. Gillar även mörk.  






Godmorgon onsdag!

2011-02-02, 08:39:36 / Kategori: Allmänt
Jaha då vaknade man kl 08 idag. Har fått lite god info om att man kan ha ocean nertill o svart topp skydd på vagnen, så blir den ju svart. Så nu måste jag ringa till butiken idag o byta färgen. Det borde ju gå med tanke på att det var igår plus att det är så himla lång tid kvar. Kunden ska ju få det den vill ha o betalar för.

Vilket väder vi har idag :) S O L !! Man blir så glad! Nu ska jag koka morgon kaffet o glo lite på nyhetsmorgon!!

Ha en fin dag i solen :)

natti natt säger vi för idag

2011-02-01, 20:28:48 / Kategori: Allmänt

mätt som en plätt :)

2011-02-01, 20:25:06 / Kategori: Allmänt
Jag o C har varit ute på ön o käkat indiskt! Jag brukar ta ganska starkt när vi ska käka thai så jag drog på här me o trodde jag var kaxig. Shiii fick jag för herregud så starkt! Det brann i munen på mig haha!! Men jag åt o åt o åt så nu är jag propp mätt. Känns som att jag ska sprängas hehe.

Nu blir det in i duschen sen mys framför tv! Ska nog träffa Madde imorg, det var ett tag sen nu :)

Natti natt

för er som bryr er..

2011-02-01, 15:34:22 / Kategori: Allmänt
För er som bryr er om vad jag gjort idag , o det gör ni ju eftersom ni är här inne o snokar ;) så kan jag säga att jag har varit inne i stan på barnagnsbutiken vid Stadion. Blev så full i skratt när jag såg Felix Härngren där inne med sin gravida fru, o dom stod o fick hjälp med val av babysitter o skötbord. Haha kunde knappt hålla mig när jag tänkte på alla scener ut Solsidan han är med i,när dom ska få barn o allt jox dom behövde ha enligt hans fru osv.

Har valt ut o betalat handpennig för vagn som kommer i slutet av april. Ja ja jag e tidig o vad som hellst kan hända, men jag är ju fan HUR rastlös som hellst på dagarna nu o måste ha ngt att göra. plus att jag faktiskt tycker att det är himla kul!!




Ville ha en helsvart men det finns tydligen inte, så det fick bli denna. Plus en bilbanstol hake som man hakar i bilbarnstolen i.

Nu ska jag titta lite tv o fundera på vad man ska äta till middag !!






panik flytt!

2011-02-01, 10:50:08 / Kategori: Allmänt

Sitter med kaffe koppen vid min sida i en annan lägenhet. Ja igår fick vi lite sådär "panikflytta". Dom skulle börja stamrenovera badrummet på måndag berättade C för mig sönd kväll. Så jag skulle tömma hall o badrum innan dom kom. Kl 08 vacks jag av en man som står i hallen o hallåar. HJÄLP tänkte jag är dom redan här? Men jag vet inte rintigt vad jag tänkte på , för det är klart att byggare börjar jobba kl 08. Dom gick till en annan lägenhet så länge så jag yr i bollen tömde badrum o hall så dom kunde täcka golvet. Det var tydligen köket också.. Suck!

Men dom skulle inte börja köra igång all rivning förs om 2 dagar så jag fick springa ner i källaren o hämta upp kartonger o kasta ner alla köksgrejer. Säckar fick fyllas med alla kläder o vi tog med oss av de viktigaste vi använder. Jag var inte riktigt beredd på att vi skulle få flytta så fort, men det gör inget. Man vill ju inte bo på en byggarbetsplats med allt damm som samlas så det är en jädra tur att C har en hyresrätt på Lidingö oxå som vi kan bo i för till fället. Nu letar vi ju som sagt större så hoppas hoppas.

Har lite brev att posta o ska ut med hunden senska jag in till stan. Tänkte köpa en barnvagn faktiskt :)
Vi ska inte at hem den förrs i april, men jag vill ha den betald o klar så den i värsta fall skulle ta slut. Tror dock inte det men man vet ju inte! Vi har ju fått den fina vagnen vi ska ha av svärmor o svärfar. Jag har haft lite beslutsångest gälalnde vilken vagn jag vill ha. Men det finns ju en jag velat ha länge, Bugaboo. Den kostar mera men då får man me allt som ingår i vagnen så som utbytabara däck till vintern, regnskydd osv. Med den andra som var billigare var man tvungen att köpa till allt o då e man ju uppe i samma pris iaf. Om jag inte skulle falla för en annan i butiken idag vill säga.

Skulle det inte vara sol idag?? Det som är så skumt, är att jag har hört nu flera mornar VÅRFÅGEL SÅNG!!
Det är sant. Underbart, men lite för tidigt va? !

Jag måste bara flika in med att säga att kan inte folk sköta sitt eget? Vissa saker kan irritera mig så fruktansvärt o speciellt med falska människor som babblar för mycket om saker dom sen inte kan står för att dom sagt. Knip då ist!!! Du gör dte bara svårare för dig själv..
Det var det :))


Nu ska jag halsa sista slurken o dra ut :)

Tjingeling