Då var den vår!

2011-04-28, 22:01:49 / Kategori: Allmänt

Idag har vi köpt våran vagn!!!!

SOM JAG LÄNGTAT! Så nu har jag o C,(mestadels C) demonstrerat ihop våran nya vagn. Köpte den på Bonti inne istan o även ett skötbord. Så nu har han bilbarnstol kvar bara som är basgrejerna. Sängen e oclså klar o uppbyggd :)

MMMM inte så långt kvar nu!



Här e den hemma o VÅRAN!



         Älskar den då den är så vår/somrig på färgen :=)))


;)

2011-04-28, 15:03:47 / Kategori: Allmänt





Ja nu e man lite tjock här o var..men vad gör det om 100 år??!!!!!!
Vet att det blir hårdträning efter ett tag då lilleman e ute Det är bara att traska gärnet med vagnen:)

Nu ska jag möta mitt hjärta o vi ska göra lite ärenden o fixa lite saker! Skriver mer om det sen ;)

Puss

Torsdag

2011-04-28, 12:23:26 / Kategori: Allmänt
Upp o tvätta är vad som gäller idag. Tömde ju tre sopsäckar med saker varav att det låg en massa dammiga kläder där ifrån lägenheten som dom renoverat. Funderar på o ta kaffe koppen o sätta mig ute o få solens strålar på min näsa o få ännu mera fräknar.

Sitter o funderar på små stackars barn som utsätts så illa när det inte  fungerar mellan föräldrarna. Dom drabbas så mycket o det är ngt som kommer sitta i dom livet ut. Jag sa till Christofer en dag, att OM vi två skulle gå skilda  vägar så glöm aldrig dina barn. Det finns så många fäder som bara struntar i sina barn o bara tänker på sina egna behov o har sina egna problem. Jag blir alldeles tårögd.

 Jag har verkligen haft en bra uppväxt där båda  mina föräldrar än idag är gifta o det är mycket  ovanligt i dagens  samhälle. Jag har aldrig blivit utsatt för misär, eller föräldrar som bråkat. Jag kan skratta mig lyckligt lottad o vissa kanske tycker att man levt i en skyddad verkstad, men jag är mer än tacksam  för den uppväxt jag faktiskt haft o fått. Det kan vara det som gjort mig till en självsäker person med bra självkänsla o som vågar stå för det jag tycker o tänker.

Önskar jag vore en svan ibland som bara har en partner lovet ut!!

Nu ska jag ut o sola ciao



Sommaren 2010

2011-04-27, 14:31:21 / Kategori: Allmänt
Halloj!!

Idag har jag dammsugit o torkat golven o dammat av här hemma. Behövs ju som sagt extra ofta nrä man har en STOR rottis som hårar gärnet här hemma.


Jag hittade ett gammalt usb minne när jag höll på att rensa bland sopsäckar som varit i lägenheten i stan. Det var massa bilder från förra sommaren o jag bara längtar tills vi har sommaren 2011 här:)
Med sol,bad(fast i år blir det INTE bikini) hihi.. och en massa mys som man ör när det är varmt ute.

Solen skiner o det är 15 plus grader ute. I helgen är det valborg o då sjunger vi ut vintern o på riktigt välkomnar in våren:)

Här kommer lite old pics ;)

                                  Vin kväll hos Elina



                     Det vart mycket häng på Marias fik den sommaren :)



            Mina två fina Marior på Damian/Nas konserten på Grönan






              Jag o Älskling i Göteborg på midsommar




             Angelika o jag när vi tog båten till Marsstrand


       
                          Ute med båten i Göteborg




Det var liiiite av alla tusen bilder :) Men en liten återblick bara

Puss på er

Föräldrakurs2/3

2011-04-26, 17:53:18 / Kategori: Allmänt
Halloj alla läsare!

Har nog inte sovit många timmar inatt för jäklar vad ont i revbenen jag haft. Har inte hittat en ställning som var skön eller där det ens släppte på smärtan lite. O kl 08 hade jag tvätt som var något jag var tvungen att ta tag i.
Vid 12 tiden åkte jag in till Fridhemsplan o mötte Christofer för då var det andra föräldrakurse som vi skulle gå på. Idag pratade vi förlossningen o olika smärtstillande. Sen fick vi träna på lite på avslappning o andning medans våra killar skulle klämma hårt i benen på oss, o ge oss smärta :) Och det hjälper att andas o "försöka" slappna av.

IIII det pirrar i mig, snart är vi där!!!! Overkligt men spännande.

Nu har vi ätit fisk o ris till middag o C stack iväg på styrelsemöte.

Det blev ett kort inlägg idag, men jag är så trött o nu ska jag äta glass;)

Måndag o annandag påsk

2011-04-25, 20:19:38 / Kategori: Allmänt
Sista dagen på påsken o inte ett påskägg har jag ätit.. Bra,dåligt?? Ja det vet jag inte det ja.. Cvar på match i går o sen dog hans batterier o inte ett knyst hörde jag på hela natten, så orolig som man blir o får för sig massa i skallen så kunde ju inte jag sova alls. Så idag känner jag mig död.. Halv 4 ramlar han in ;)

Satt ute en stund i solen men det var nästan för varmt där jag var. Ingen blåst alls så det var som världens högsommarvärme.

Har varit o storhanslat så nu e köket fyllt-hjärtat i hemmet!
Nu blir det soffhäng för hela slanten!

Ciaobella

v 33

2011-04-24, 18:32:55 / Kategori: Allmänt

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du lämna ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.





påskdagen och jag går in i vecka 32

2011-04-24, 18:26:38 / Kategori: Allmänt
Dagarna rullar på o det lilla livet i mig bara växer o växer. Idag går jag in i v 32:)
7 veckor kvar!! Hjälp !! Jag kan inte ritigt förklara hur jag känner. Om jag är nervös eller vad de är jag känner. Visst det är pirrigt, men jag kan inte riktigt ställa mig in i hur allt kommer kännas under förlossningen. Kan inte föreställa mig en smärta på det sättet riktigt. Men jag hoppas på att allt kommer att gå bra o ställer in mig mentalt på att klämma fram våran lilla krabat:)

Det är ju skönt att det är så pass många av mina vänner som redan fött barn , som man kan bolla sina tankar o funderingar över o få en massa goda råd . Tur för att ni finns ni underbara <3

Idag är det påskdagen o endast en dag till ledigt för mitt hjärta. Han har varit på match idag. Jag vill osså på match nu när solen skiner så vackert. Då kan det vara riktigt kul att gå o titta! Men han vill inte att jag går utan honom när jag är höggravid o allt. Så då får han faktiskt ta o ta med sin höggravida rultande kvinna :))

Vid lunch tid var jag o träffade Melissa. Vi åkte ut till Långängen här på Lidingö till ett super mysigt fik. Jag åt bara en liten smörgås o åt en bulle o drack kaffe. Och Meliisa åt en laxtallrik:) Såg riktigt mumsig ut men jag o C hade redan varit o ätit mat. Vi satt där i ett ex antal timmar o hade det så mysigt. Sen kom det en gammal förälder som jag haft på ön här med sina tre döttrar. Så dom satte sig vid oss ett tag o pratade o fikade.


Jag har tyvärr inga kort från dagen då jag e super dålig på att komma ihåg kameran vart jag än går.. Förlåt! Det är alltid roligast att läsa en blogg med bilder. Men jag hoppas ni klarar av detta o har överseende ;)

Nu har jag precis sovit en timme på soffan o ska få lite mat i magen. Jag har liksom tappat ALL matlust o känner mig aldrig hungrig på kvällarna nu för tiden. Och det kändes i morse i kroppen när jag hoppade middagen igår.(Ikke bra, fy mig) Nu får ni ha det bäst alla bloggläsare!!

<3

påskafton!

2011-04-23, 18:58:49 / Kategori: Allmänt

Ja då har vi påskafton idag då! Solen lyser o vi har sån tur då det kan vara ett rikigt aprilväder. Jag skulle släppa av C vid thaiboat då han skulle ut o käka o dricka med dom som hjälpt honom med lägenheten, sen skulle jag vidare till min farmor o äta påskmat. Men mitt på Lidingöbron så sa jag till C:Du låter inte bilen jäkligt konstigt. Han tittar ut mot bakdäcket o det hade blivit världens punktering.. Skit, vi som hade lite tider att passa.

Min man ställde sig som en riktig karl o bytte till extra däcket ;) Sen var det bara att parka bilen hemma. Den får stå påskdagarna ut så får han ta den till en däckfirma när helgen är över. Han hoppade på nästa buss o jag körde hem bilen. Tog sen bussen till Ropsten o mötte Daniela. Hakade på henne tillbaka till ön då hon skulle möta upp nga vänner o käka. Men stället var stängt. Tog bussen ännu en ggn tillbaka o knatade till Hjorthagens kebeb ist. Vi satt där ett tag o solen stekte på våran hud.

Sen åkte jag o Dadda in till stan. Vi gick till Kungsan o satte oss på fridays :) Solen riktigt värmde o det kryllade av folk. Jag måste erkänna att man var grymt sugen på ett glas vin eller en öl. Men fick nöjja mig med en kaffe. Men våran lille plutt kommer ju till midsommar så ngt glas kanske man kan ta i sommar åtminstånde, bara för att njuta av sommaren. Ett glas vin sägs ju inte alls vara farligt om man ammar o att det inte rinner ut i bröstmjölken.

Jag kanske tjatar mkt om min graviditet eller lägger upp mkt bilder o så. Men jag ÄR STOLT!! Förstår inte folk som är gravid o inte vill visa sin mage eller skriva ngt alls om sin graviditet. Man ska väl vara stolt??
Gå upp i vikt gör väl alla som väntar barn, herregud Orka bry sig om det när man väntar det finaste i världen!!!!!
Jag tänker stolt visa upp min mage o skriva om min graviditet, den som inte vill titta eller läsa skippa det då, det är ditt egna val jag tvingar ingen att bry sig!

Ja utan bil så kommer man inte lpngt. Jag som skulle på kalas imorg till Elina o sen min kusin. Men men vad ska man göra.

Ha en bra lördag kväll allesammen

                                     Daniella







långfredag!

2011-04-22, 19:02:52 / Kategori: Allmänt
Hej på er alla läsare!
Vilken dag det har bjudits på:) Vi vaknade o jag åkte o köpte frukost då det var slut i kylskåpet när vi åkte bort några dagar innan. Sen tog vi oss en tur till Djurgården o parkerade bilen. Vi traskade en låång bit då bron var avstängd vid djurgårdsbrunn så vi fick promenera till nästa för att komma över.

Det var fullt med folk o solen gassade på som bäst! Vi stannade på ett ställe som heter Ekorren och åt varsin lammbiff med potatissallad. Det var super gott:) När vi ätit en stund så gick vi vidare tillbaka igen. Men då började det kännas i ben o fötter att man gått ett tag. Så vi fick ta en vilopaus på en bänk innan vi kunde gå vidare.

Innan vi åkte så tog vi oss en kaffe o satt på gräset o verkligen njöt!! Älskar våren o att det faktist börjar bli varmare tider.

Min lille krabat har sparkat mig i sida så mycket idag, o innan vi skulle åka så kickade han med världens fart att jag föll ner till golvet.. Ingen fara men shit säger jag bara. Han kommer bli en vilde ;)

Vi åkte till Ica o handlade middag- Tacos bjuds det på ikväll. Måste kila in i köket o laga till det, då man har en hungrig karl vid sin sida hehe:)

Hoppas ni har en bra fortsatt påsk <3






                En bild från när vi var i Örebro på ett fik!




skärtorsdag o hemma igen!

2011-04-21, 23:12:56 / Kategori: Allmänt
Efter 3 underbart sköna dagar befinner vi oss i sthlm igen. Vi var tvungna att åka hem tidigare för att fixa klart det sista med lägenheten som ska hyras ut. Så idag har vi städat görnet hela lägenheten, så nu är den klar. Mina fötter, ben o revben värker dock. Har ätit en god lasange o tagit mig en lång skän dusch så nu känner jag mig redo för sängen. I morg ska vi ta oss en tripp till Trosa o kika lite. Måste åka o hälsa på Tina o hålla lite i henne snfödda bebis Emmie:)
Måste ju träna lite hihi. Har bolat en tid för gravid foton med älskling oxå :)) Såännande!

Påsken är ju här men jag har missat alla påskkärringar.
Nu ska jag ta min man o gossa ner oss under täcket. trötta som få!!



Natti natti på er mina läsare!!


                                  V 32








Mysig dag

2011-04-19, 18:48:13 / Kategori: Allmänt
Då befinner vi oss i Öret då:)
Vaknade 07.00 imorse med världens grus i ögonen. Men ingen av oss kunde sova längre o Carina o Ola höll på att packa då dom skulle  åka till Spanien i morse, så vi klev upp. Åt frukost tillsammans o inväntade dagens solstrålar. Innan det började bi solningsväder tog sig mitt hjärta en springtur. Chifen stannade med mig för han orkade inte springa med.

Sen vart det bara varmare o varmare:) Vi lagde en pasta med tonfisk lunch som vi åt ute på altanen o sen tog vi kaffet i termosen o satte oss vid ån. Det var så mysigt!!
Sen gick vi hem igen o åkte in till stan o gick en promenix i stadsparken o stannade o fikade på ett mysigt fik, där vi hittade bästa platsen. Ingen blåst o solen gassade på. Kändes RIKTIGT som sommar!!
Sen åkte vi o handlade kött på charken som nu min älskling ska grilla.
 
Det är vid sånna här stunder man verkligen kan njuta o koppla av, o förstå o inse varför man valde denna underbara man som sin älskade vid sin sida, sin hälft, kärlek o pappa till sitt barn . <3

 Nu känns det verkligen att våren är här då massa fjärilar o humlor flyger omkring. Och ett satans bi fick för sig at flyga rätt in mellan ögonen på mig så han/hon sj blev helt groggy o föll ner på marken hahaha.

Man längtar verkligen till våran lille bebis kommer o det är inte långt kvar nu:))

Så han också ska få vara med på våra picknick stunder o allt annat!!
Nu har vi båda tagit oss en vila så nu ska grillen på o maten grillas. Hoppas ni njuter o har det skönt ni me!!






:)))

2011-04-18, 12:26:28 / Kategori: Allmänt
VILKET VÄDER!!

Det känns ju som sommar idag o bättre o varmare ska det bli:)) Tjoohoo jag jublar!
Nu drar vi iväg på lite avkoppling o vårdar förhållandet :) Det är viktigt att man gör något tillsammans då o då så kärlekens glöd hålls vid liv! Åh vad det där lät då ;) haha.
Vi har ju inte så många veckor kvar nu där det bara e han o jag. För sen är vi en underbar liten trio:)

Packa o ut i solen o läsa en bok ska jag göra nu!!

Ha det bäst så skriver jag när jag får tid igen :)

bilder

2011-04-17, 19:03:33 / Kategori: Allmänt
Jag o Linn i helgen :)


)










kväll o toast!

2011-04-14, 21:11:23 / Kategori: Allmänt
Har precis gjort mig en toast. C är i lägenheten i stan o fixar, det hade blivit något strul med köket som måste åtgärdas nu snabbt.
Jag vet inte vad det är med mig just nu.. Jag känner mig ledsen o nedstämd o allmänt nere. Jag ska ju vara lyckligast i världen nu o är iofs de. Men just nu känns inte mkt bra.  Solen har lyst o det har varit huur skönt som helst.

Imorg ska jag åka till Västerås hela helgen o det ska  skönt att åka bort en stund. Gå på stan o fika i solen hade jag tänkt!!


Nu blir det lite tv o sen sängen. Ska upp tidigt imorgon bitti o köra C till jobbet..

Natti

vilket underbart väder!!

2011-04-14, 16:40:30 / Kategori: Allmänt

Idag har det nog varit den varmaste dagen hittills! Jag har suttit ute o läst en bok o bara solat:) Sprang dock lite mellan tvättstugan o hemmet. Jag tog mig en promenad runt i ca 30 minuter o shit vad jag svettades. Såg folk i jackor o vissa i halsdukar, o jag hade bara en klänning o leggins på mig. Fettooo!!!

Hade svårt att sova i natt igen.. Men men det är bara att bita ihop o klaga så lite som möjligt!

Tina fick sin efterlängtade lilla dotter 03.00 i natt:) Stort grattis till dig o Robban:) Hon ska få berätta hela fölossningen sen när hon är lite piggare ;) Men det hade gått bra o det är ju huvudsaken!

Funderar lite lätt på vad man ska äta till middag men eftersom jag småätit på kladdkakan heöla dagen så är jag inte ett dugg hungrig än ;) Choklad är ngt av det bästa som finns Im lovin it;)


kväller

2011-04-13, 21:42:32 / Kategori: Allmänt
Ja då var det kväller o dagen har gått till att bara slappa. Jag har bakat en kladdkaka (min specialitet)
Sen kom Stanley förbi o hämtade Chifen . Han ska tydligen ha honom i några dagar.
Nu sitter jag o tittar på Efterlyst o blir bara illa till mods. Vilka idioter vi har lösa ute i vårat avlånga land..

Nu ska jag försöka hitta en bra ställning så inte mina revben gör ont, men det känns hopplöst.

En sak bara:
OM DU INTE KAN STÅ FÖR DET DU GÖR, GÖR DET INTE!!

mitt i veckan!

2011-04-13, 11:14:08 / Kategori: Allmänt
Idag var det tänkt att jag skulle åka till mamma o pappa men jag gör det på fredag ist:)
Natten idag var inte så skön. Jag vaknade flera ggr o hade så ont i revbenen, o ingen sida var skön att ligga på o inte på ryggen. Och en kudde under hjälpte inte heller :(

Någon som har några bra sovställningsknep?

Vädret har varit grått nu hela veckan o det är ju jätte tråkigt. Jag vill ha sol som ger än lite extra energi.
Fick ett mess av Tina i morse då hon berättade att hennes slempropp har gått så snart kommer bebis :))
Hejja på henne som bara den då vi är ganska nära varann i bf:) Ska bli kul att höra efteråt hur hon uppfatta sin förlossning för hon är jätte rädd o har förväntat sig det värsta, så det ska bli kul o höra hur hon tyckte det var efteråt.
Det är lite saker jag tittar runt på nätet som jag skulle behöva köpa nu snart. Ett skötbord,växter,o ett nytt vardagsrumsbord.

Nu ska jag njuta av kaffekoppen o idag blir det bara en lugn dag. Ska ut o gå med hunden en stund, men det får bli det ändå ;)


Tjingeling


del 1 av 3 avklarat :)

2011-04-12, 18:54:03 / Kategori: Allmänt
Idag var vi på föräldrakursen inne på västermalm! Vi var 20 st som var där. Dagens ämnen var amning,relationen till bebisen o förhållandet till varandra efter man fått barn. Vi fick titta på en 20 min lång film där det var två olika par som berättade sina upplevelser när dom kom hem från bb osv.  Mycket tyckte jag att jag hade rätt bra koll på men det var super intressant o det är något alla borde gå på tycker jag. Man får en bra insikt o allt känns ännu mera verkligt när man varit på en sån där kurs tycker jag.

Efter det åkte vi o mötte upp några av C:s kompisar i Sickla o handlade kakel o massa annat.
Nu är jag hemma o har tittat på reprisen av en unge i minuten. Fan jag grinar mer o mer för varje ggn haha.

Maritza har kommit hem idag från Aruba :)) Hon har varit där o jobbat i 6 månader o jag har pratat med henne nu i tel o hon har haft det jätte bra :) Så vi ska ta o ses nu här i dagarna:)

Nu ska jag hämta mitt hjärta som stannade kvar i lägenheten med grabbarna som renoverar!!

Ha en bra kväll

v 31+1

2011-04-11, 15:07:29 / Kategori: Allmänt





vilat

2011-04-11, 14:23:47 / Kategori: Allmänt


Nyss tagit mig en nap ;)

<3

2011-04-11, 11:58:24 / Kategori: Allmänt
Allt är så bra så med vårat lilla hjärta o med mig. Han växer precis perfekt i mitten på kurvan som han ska o när hon skulle lysnna på hjärtljudet så kände hon vart rumpan huvud o ben var:) Rumpan upp o huvudet ner nu!
Hoppas bara att han inte får för sig att vända sig en ggn till åt andra håller nu då innan han ska ut.

När jag kom innanför dörren så var det två st som jobbarde där. Och då säger jag att jag har en ny barnmorska nu, då säger hon den ena som står bredvid- ja men det är mig du ska till. Och jag jublade av glädje :)
JAAAA ooooh vad glad jag blir, jag önskade o hoppades att det skulle vara du :)
sa jag!!
Vi hade henne på v 20 kursen o hon har även tagit ett tidigare blodprov på mig då min dåvarande bm inte kunde få blod från mig. Hon är såå gullig o bra o jag vart verkligen överlycklig. Båda skrattade gått o hon sa vad glad jag blir, vilken tur att du vart glad o inte tvärtom då :) Ja guud ja sa jag, både jag o min kille ville ha dig!!

På bussen hem mötte jag C:s lillebror så vi snackade lite o nu e jag hemma igen. Ska ta o köpa lite kaffe på ica så jag ska ta mig en promenad sen. Nu ska jag ta hand om disken från igår. Jag är ganska pedantisk o klara INTE av röra,damm,smuts el något stök ehmma. Men igår orkade jag faktiskt inte ta disken, så det måste jag verkigen göra nu.
Sköt om er så länge mina kära läsare!!!


Barnmorskan snart

2011-04-11, 09:37:04 / Kategori: Allmänt
Nu är helgen över o det är ny vecka igen. Jag är nu i v 31 :O HJÄLP vad tiden går fort!!
Jag har glömt att skriva att jag fick en jätte fin doftorkide av min älskling när han kom hem i fredag. Vi åt en jätte god mexikansk kyckling fryta som jag gjort o hade det såå mysigt. Vi ska försöka se till att komma iväg på ngt o göra tillsammasn bara han o jag snart. Bra att passa på när vi har sistsa veckorna helt ensamma tillsammans innan bebisplutt kommer:)  Då blir det mer att planera o fixa med barnvakt plus att han måste ju bli liite större innan man lämnar honom över natten till mamma el ngt annan i familjen.

På onsdag ska jag hem till mamma o pappa o vara där i några dagar och C ska till Amsterdam o hälsa på 2 vänner från när han var i australien.
Shit vad jag börjar längta efter lille man nu:) Om 20 min ska jag ta bussen till barnmorskan. Jag har ju fått en ny bm pga att min slutade, så nu blir första mötet med henne. Hoppas hon är bra för jag var faktiskt lite missnöjd med min förra o ville hela tiden bya, men det kändes taskigt...

Igår var vi iväg o fixade med kakel o grejer till lägenheten på gärdet.
Vilket underbart väder igår <3 Jag var typ sommarklädd o när vi satt ute på balkongen där det inte blåste ngt i stan så var det såå varmt o skönt. UNDERBART ME LOVE !!

Nu ska jag kila o fixa med det sista!
Skriver mer o informerar om hur det gick hos bm sen ;)


puss

härlig lördag, men nu säger jag godnatt!

2011-04-09, 22:33:06 / Kategori: Allmänt

Idag mötte jag mamma o mormor inne istan. Dom hade tagit tåget från västerås så vi mättes upp vid centralen. Mamma ringde och berättade att hennes "pappa" hade dött i natt :(. Han hade svår kol o hade svårt att andas i en längre tid. Jätte tråkigt.. Så snart blir det väl begravning o sånt e aldrig kul att gå på.

Vi traskade runt i femtioelva affärer o letade efter kläder o skor som mamma skulle köpa. Vi hittade kläder som hon köpte men inga skor. Jag däremot fick större kläder av min gulliga mamma som jag kan ha nu när magen växer och ett par gympa skor:)TACK SNÄLLA MAMMSEN!
Sen åt vi o fikade vi och sen hade alla timmarna bara rusat förbi o vi tåg tågen åt varsinahåll hem.

Jag åkte hem o böt om lite, körde C till en kompis o jag åkte till Elina o kollade in deras hus :)
Fick pizza o våfflor som barnen ville ha, så jag åt nog från det att jag kom, till jag skulle hem haha.

Nu e jag hemma o sååååå trött så nu blir det sängen. Orkar inte skriva mera.. Natti


Milton (Elinas stora kille)


Denver(Elinas lilla kille)



Vart små bilder ser jag nu..men men så får det bli :)


Presenten

2011-04-08, 15:59:02 / Kategori: Allmänt



Ni ville se presenten jag gav till min kära sambo :) Canvas tavla från ett foto i spanien sep-10
Bilden ser lite sne ut ser jag nu, men ni ser nog bra iaf ;)

fredag, helg= igen!

2011-04-08, 13:52:17 / Kategori: Allmänt
Tiden fortsätter att gå i sin snabba takt. Det närmar sig bf o jag e nervös..
Nästa vecka är det förlossningskurs som vi ska gå på och jag hoppas att jag får ett mera "sug" på att vilja föda barn då.
Natten var ju inte så kul. Hittade liksom ingen bra ställning så inte revbenen skaver så förbannat :/ Men nu känns det som att det bara är att försöka bita ihop, för värre kommer det bli o tiden är inte lång nu. Stackars min älskade som får stå ut med mig just nu. Jag är som en riktig sate ibland o tårarna kan spruta för minsta lilla.
Jag är verkligen i needed av kärlek o närhet just nu. Vet inte varför men det är väl en fas jag kommit in i. Hoppas för allas skull det snart går över ;)

Morgonen var solig o fin men när jag steg upp av doften av köttfärssås som mitt hjärta gjort så regnade det.
Ska ta mig ut på en promenad sen när tvätten är klar. Det här med att vara arbetslös o inga pengar eller bil kan verkligen förpesta hela ens vardag. Nu har jag klarat mig bra ändå då jag fått hjälp av min underbara mamma med räkningar o C med massa anant. Nu denna månad börjar ÄNTLIGEN pengarna komma in, o sen är det föräldrapenningen som ska klaffa from juni. Har fått papper som ska fyllas i o skickas til dom som jag tänkte fixa med.

Nu blir det ett sockerkaks bak för att göra det hela lite roligare :)))


Trevlig helg på er
puss o kram

v 30

2011-04-06, 21:11:57 / Kategori: Allmänt



Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.



Mamma:
Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar.
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Barnet:
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 38 cm långt från huvud till häl. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Anna whalgren - Barnaboken

2011-04-06, 19:11:45 / Kategori: Allmänt

Har varit o klippt mig så nu är det liite kortare. Jag har så slitet hår o bättre blir det nog inte av fägning, men jag står inte ut med blont hår. Även fast jag ibland vill ha det så kan jag inte hålla på att färga det fram o tillbaka. Tog mig till centrum o kikade lite i skoaffären o hittade ett par skita snygga skor. Lite converse stil fast vita skinn.
Det är inte så skönt att gå längre kan jag säga. Ska ta upp med min BM på fredag om jag kanske har foglossning:/

I centrum passade jag på att passera in på bibblan o låna Barnaboken av Anna Whalgren. Har fått lite tips om att den ska vara så bra o hittills har jag redan fastnat i den. Det är även hon som skrivit "sova hela natten" och den ska fungera säger dom som prövat den metoden. Sen tror jag att det kan vara individuellt på alla barn, men man kakn ju testa om man skulle få problem med nattning osv.

Nu ska det läsas flitigt ;)


onsdag!

2011-04-06, 10:31:56 / Kategori: Allmänt
Mitt hjärta sover fortfarande, men jag funderar på att kanske väcka honom snart. Han e trött o behöver sova ut!
Jag vaknade kl 8 men somnade om o vaknade nu för ett tag sen o har ätit toast o dricker nu kaffet:)
Vart är solen idag då? Ska det regna?
Vi får se vad vädergudara bjuder på för väder idag då. Jag har inga planer för vad jag ska hitta på idag. Funderar lite på om jag ändå ska be mamma köra hit min bil på lördag iaf. Eller så väntar jag ett tag till innan jag tar hem den. Man känner sig så låst utan bil, då alla man känner o vill hälsa på bor så långt bort o jag hatar att åka pendel o komunalt sent.
Jag har någon rädsla som jag byggt upp inför att åka kommunalt på kvällarna ensam. Och pendeln har jag aldrig gillat. Konstigt o vet inte varför egentligen, men så e det bara!

Tänkte mig på ett försök att när jag ändå färgade håret igår så tog jag lite färg på ögonbrynen me.. HAHAHA ja jag ser ju ut därefter oxå ;) Det vart inge bra. För mörkt o jag är så ljus så det ser bra konstigt ut.

Nej nu ska jag se om mannen vill vakna o jag önskar er en bra dag!
                      
                     en bild från i somras ute i båten


aaaj som TUSAN!!

2011-04-05, 19:14:43 / Kategori: Allmänt

Somnade till i soffan och sov säkert två timmar..
Skönt var det :) Funderade på om jag skulle laga lite middag men jag är inte ett dugg hungrig så jag har tagit två morötter o knaprar på så länge. Var på ica idag o handlade en hårfärg som jag nu har haft i håret, så nu är man lite mörkare. Det är en permanent färg då dom inte hade toning. Låt gå för denna gång. När jag färgade tillbaka till brumt nu från ljust så bestämde jag mig för att endast använda mig utav toning, då mitt hår slits så mycket av permanent färg en ggn i månaden.

Ajajajaj jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland. När jag sitter en stund upp i soffan o har datan i knät eller kör bil, så känns det som att revbenen skär in i varann. Jag vet inte vart jag ska ta vägen eller hur jag ska få bort det. Ända sättet är att lägga sig eller ställa mig upp. Så igår i bilen hade jag nästan panik..INGET HJÄPLTE!!

Sitter o tittar på 4:an när det är hockey som börjar o hela globen(tror jag det e) sjunger nationalsången. Man ryser ju :)) UNDERBART!

Ett litet kvällsinlägg bara om vad jag gör!




lunch time!

2011-04-05, 14:39:20 / Kategori: Allmänt

Idag vart det pannkakor till lunch. Snabbt, gott o enkelt då jag fick ett sockersjunk.
Igår vart det ingen spec rolig match, 0-0 vilket jag gissat på också! Men jag var kvar till 23 sen åkte jag hem. Ett litet tag efter kom mitt hjärta hem o kröp ner i sängen:) Vi vaknade skapligt i morse o C skruvade ihop lillemans säng som jag varit o köpt! Så nu står den där bäddad o fin o väntar!!

Jag längtar rätt så bra nu tills han kommer men jag är fortfarande lite skraj inför förlossningen. Nästa vecka ska vi gå på kurs tillsammans. Första tillfället av tre, så då hoppas jag man kan få en annna bild av förlossningen o att det känns lite bättre. Är ju inte livrädd men lite osäker.
Det börjar göra ont när jag är ute o går nertill o jag hoppas att det inte blir värre. Var en promenad till Ica med hunden o jag tror att han känner av att jag hade ont för guud så vi sölade ;) Både han o jag haha!!

Ska ta o färga min utväxt idag för man ser ju skallig ut när det blonda håller på att växa ut. Ska kika runt lite på nätet oxå på lite större/längre kläder. Kanske kan hitta ngt i helgen inne istan då mamma o mormor kommer o vi ska gå lite på stan o kika o äta osv.

Solen skiner o det är verkligen skönt väder ute! Kanske ska sätta på en kopp kaffe o sätta mig ute o sola lite. Passa på för jag hörde att det skulle komma regn..

Ni får ha det så bra alla läsare 


               Jag o Helena igår! Vi hejja ju INTE på samma lag ;)


då börjar det!

2011-04-04, 18:42:00 / Kategori: Allmänt
Premiär derby o solsken! Ja då är det första matchen i fotbollsallsvenskan idag då. Trooo mig jag e så sugen och skulle vilja gått idag. Det är ju dessa matcher som är roligast att se AIK-DIF. Men jag ska se den på tv med Helena o ett par gnagare så man får väl vara ensam om att hejja på Djurgården då ;)
Spelade ju fotboll som barn, o älskar att titta på all sorts sport.

Vilket väder idag då :)) 12 + o strålande sol nu är våren kanske här för att stanna!
C är på matchen så hann ser man väl i natt hemma!

Ciaobella

Tulpanerna på bordet!

2011-04-04, 10:55:18 / Kategori: Allmänt
Blommorna står på bordet :)
Vi firade ju Christofer igår med tårta o paket på sängen. lite senare kom hans mamma o Ola o vi åt frukost, sen kom några av hans vänner o vi åt tårta osv. Efter en heldag med bara socker o onyttigheter så fortsatte vi det med att köpa hem pizza. USCH jag som INTE tänkte ta det, men det vart så iaf ;)

Jag gav honom en canvas tavla med ett kort på oss från spanien förra året!

Jag måste förklara mig i det jag skrev i mitt tidigare inlägg. Jag menar inte ngn spec när jag skrev det där. Jag skrev bara av vad jag själv kände o tyckte att jag inte skulle tex kunna ta ett jobb där det innefattar att mina barn får vara på dagis 7-17 på dagarna när dom är så pass små. Man är ju två förhoppningsvis 2 då får man ju hjälpas åt o pussla ihop det så att allt fungerar bra o att det blir bäst för barnen. Vissa föräldrar man har haft har skickat sina barn till förskolan i sina egna syften o behov ska komma först. Och inte alls tänker på hur jobbigt det faktist är för små barn 1-5 att vara länge på förskolan. De har vissa längre "arbetsdagar" än vad vi vuxna har.

Sen tycker jag inte att man inte ska lämna barnet hemma till pappan o själv börja jobba:) Det är ju KANON! Pappan är ju den andra föräldern o ska ta lika mycket ansvar tycker jag.
Nu har jag inte kommit till föräldralediheten ännu, med ett kanske twentyfourseven skrikande unge .. Jag kanske inte står ut i mer än en vecka ;)
Och får lämna över till C.
Det är en så kort tid i livet dom små liven är små så det gäller att passa på att vara med  dom så mkt som möjligt! Jag ska försöka jobba 70-75% vilket man har rätt till under småbarntiden.

Jaaa det var liten förklaring :)))

Nu blir det frukost puss



några meningar bara

2011-04-03, 20:37:10 / Kategori: Allmänt
Jag väntar barn som ni alla säkert vet ;)

Man har ju en bild över hur saker o ting ska bli o se ut, o man målar upp allt på det sättet som man vill att det ska bli o vara. Men ibland så blir inte allting som man tänkt sig o då faller hela ens värld.
Jag vet familjer som varit med om traumatiska händelser vid förlossningen som rubbat hela ens värld o tillvaro. Jag har tittat på en unge i minuten där vissa förlossningar vänder om till snabba kjejsarsnitt.
Sen har man tillslut sin lilla bebis i famnen o man känner sig nog som världens lyckligaste.

 Jag har bestämt mig för att vara hemma så mycket som hellst med vårat barn, o vill inte att han ska börja på dagis i för tidig ålder, eller gå 8-17 dagar när dom är så små. Jag har skaffat barn för att vara med dom, o då får mina önskemål värderas om till ett senare skede. Jag skulle inte skaffa mig en karriär nu det gäller att mina barn får spendera sina dagar från hemmet o ist vara på dagis så långa dagar att dom får komma först o gå sist.

Jag vet att det kan vara JÄTTE SVÅRT att få ihop det med jobb osv men man är två o man får pussla ihop det o hjälpas åt, för att sina barn ska få det så bra som möjligt! Jag har erfarenhet av barn o förskolor sedan 10 år tillbaka så jag vet vad jag pratar om, o vet hur jag vill ha det!

Världens flummigaste inlägg haha som kom från ingenstans! Men ibland måste man bara skriva ner lite vad man känner.

Ciao

Tolvslaget o mitt hjärta 28 år <3

2011-04-03, 00:13:35 / Kategori: Allmänt
Nu har klockan slagit midnatt o min älskling blir 28:=) Det räknas inte förrs imorgon bitti sa han nyss da han ska få bli firad på sängen!! SÅKLART"!

Idag har vi varit på fältan o kikat runt lite. Jag fick ett jätte sött linne, tröja av Carina som täcker rumpan hihi. Allt jag har börjar ju som sagt bli för kort så nu måste det införskaffas längre tröjor. Tack  Snälla gulliga svärmor:)
Sen åt vi sushi till lunch. Efteråt åkte vi hem o fixade lite med saker här hemma. Christofer har köpt ett strykjärn o tycker så snällt att jag kan stryka hans skjortor;) haha!

Senare körde jag honom till älvsjö på kickoff med hans jobb. Och jag vart bjuden på middag till Carina o Ola.
Nu är vi hemma igen o jag tänkte väl snart krypa i säng. Ska se om mannen i huset vill sova eller om han ska vara uppe o speöa sitt spel!

Upp imorgon o köpa tårta o sjunga på sängen för min älskling. Ska ta ton från lille plutt i magen oxå:)

Nu säger jag godnatt :))




<3

2011-04-01, 13:27:02 / Kategori: Allmänt
 DREAMS ARE LIKE STARS. YOU MAY NEVER TOUCH THEM, BUT IF YOU FOLLOW THEM
THEY WILL LEAD YOU TO YOU DESTINY

fredag o gråare än gråast

2011-04-01, 12:06:54 / Kategori: Allmänt
Vilket skit väder man vaknar till idag då. Grått o regnigt o ett väder man bara vill ligga i sängen under täcket o mysa. Det vart ingen barnvakt idag då det inte behövdes.

Vi var ju på Lydmar hotell igår hela gänget o åt en super god middag o tjuvstartade  firadet till mitt hjärta:)(han fyller ju inte förrs på sönd)  Vi var inte hemma förs kl var halv 1 på natten, då vi stöp ner i säng. Så det var skönt att få sova lite i morse.
Nu är det fredag igen o Christofer o jag ska bara vara hemma o ta det lugnt ikväll. Träffar säkert Ola o Carina som är kvar  här över helgen o det är alltid trevligt :)
Vi får väl se om vädergudarna håller vad dom lovat med 14 plus o sol i helgen. Men är de så här nu så känns det inte så lovande.

Just nu i skrivande stund håller jag på med lunchen. Lax i ugn o ris! Hoppas det kan smaka;)

Ni får ha en bra o god fredag o helg så länge !!!

              en bild på Christofer o Angelika igår! (den ända oxå då min kamera dog)