middagstips
2011-03-28, 17:19:20 / Kategori: Allmänt
Har lagat en vegetarisk lasane just precis
- 1 gul lök
- 250 g färska champinjoner
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- lite vitpeppar
- 15 gröna manzanilla oliver med pimento, halverade
- 1 msk färsk hackad basilika
- 1 pkt fryst hel bladspenat
- 1 liten burk keso
- 1 krm muskot
- ½ tsk örtsalt
- ½ tärning grönsaksbuljong
- 9-12 lasagneplattor
- 5 dl riven ost
- ½ dl mjölk
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka gul lök, skiva champinjoner och stek dem.
- Häll på krossad tomat och pressa i vitlök, buljongtärning, och vitpeppar. Koka i 8-10 minuter. Tillsätt oliver och basilika mot slutet.
- Tina spenaten enligt anvisningar på förpackningen och blanda den med keson och hälften av osten, örtsalt och riven muskot.
- Varva spenatröra, lasagneplattor och tomatsåsen i en ungsform. 3 lager av varje.
- Strö resten av osten överst och häll på mjölken.
- Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter
Mitt hjärta kom hem en snabbis o nu på möte! LÄNGTAR EFTER HONOM :))